agenda

Agenda


Opdracht Ster van de Nacht 2016

In opdracht vanProvincie Noord-Holland en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland heb ik de Ster van de Nachtprijzen ontworpen. Omdat elk van de drie categorieen een winnaar had (Gemeente Waterland, Tata Steel en Vigor Novus) heb ik de awards ook (bijna) identiek gemaakt. Techniek glasfusing.


Van de website van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

De Ster van de Nacht prijs werd uitgereikt aan Tata Steel IJmuidenGemeente Waterland, Tata Steel en Vigor Novus zijn de winnaars geworden van de Ster van de Nachtprijs 2016.

De provincie Noord-Holland reikte zaterdag 29 oktober de prijzen uit, tijdens het provinciale evenement van de 12e Nacht van de Nacht in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De winnaars ontvingen de Ster van de Nacht Sculptuur uit handen van Herman Schartman. Zij hebben volgens de jury de beste plannen ingediend voor maatschappelijk verantwoorde buitenverlichting waarbij zowel aandacht is besteed aan energiebesparing als aan het voorkomen van lichthinder. Een vierde prijswinnaar is de Werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek Samen Meer, die een aanmoedigingsprijs krijgt in de vorm van een advies van een onafhankelijk lichtadviseur.

Work in progres, Ster van de Nachtprijs, Loligo glaskunst, Josien GeerdinkDe prijs, gelanceerd door Natuur en Milieufederatie Noord-Holland namens Provincie Noord-Holland, is ingesteld met als doel lichtvervuiling terug te dringen en energie te besparen. Om zo op meer plekken te kunnen genieten van nachtelijk duister en een flonkerende sterrenhemel. De categorieën waarin de prijzen zijn uitgedeeld zijn bedrijven, overheden en organisaties.