SOLAR, ODE, NOX & DIES

De glaskunst objecten in deze collectie hebben in de bodem een afdruk van zonnebloemzaden. In mijn tuin kwamen op de meest vreemde plaatsen, maar zeer gewenst, zonnebloemen op. Als een "Dokter pulder zaait papavers" verstopte mijn buurman zonnebloemzaden of plantjes in mijn tuin. Tot vreugde van mij, de buurt en vele voorbijgangers. De uitgedroogde zaadhoofden van de zonnebloemen zijn niet alleen de inspiratie voor de glasobjecten maar ze zijn ook gebruikt tijdens het modelleren van deze collectie.

De ODE is dan ook aan de buurman. SOLAR is een ode aan het zonlicht waar de zonnebloem zich naar richt . NOX en DIES zijn de ode aan de lichtwisseling van dag en nacht, Yin en Yang van ons leven.

Dies en Nox

Deze twee sets zijn als DAG en NACHT. In DIES zie je de laatste resten van de nacht, of de eerste schemering, in het zonnebloemmotief. Bij NOX glinstert de eerste dageraad of de laatste zonnestraal net onderlangs.

Formaat: Linksboven H(hoogte)15 x B(breedte)13 cm, rechtsboven H8 x B10 cm en onder H7 x B23 cm

NOX gaat over in DIES gaat over in NOX gaat over in DIES...

solar

IJl melkwit glas met in de bodem een zonnebloemmotief als een afdruk van as met een oranje rode waas.
Formaat 22 x 10 cm

Glaskunst, pate de verre, SOLAR melkwit glas met zonnebloem motief

Glaskunst, pâte de verre, SOLAR melkwit glas met zonnebloem motief

ODE

Voor de zonnebloem zaaiende buurman.

Glas casting, pate de verre, glaskunst. ODE gegoten glas, hand en schaal met zonnebloemmotief

Hand (mijn linkerhand) van gegoten glas. De schaal ( 22 x 10 cm) is in de "pâte de verre" techniek. Stevig met veel glas en een rode vlek over het zonnebloemmotief.