video's

Het is lastig om het formaat van objecten goed in te schatten vanaf een foto. Daarom heb ik hier van verschillende soorten werk korte video's geplaatst met wat toelichting en mijzelf als model zodat je het formaat van mijn werk kunt inschatten. Bekijk "how to handle fuyu" om te zien hoe je de objecten hanteert. De breekbare spanning die ik in mijn werk opzoek is zichtbaar en voelbaar maar een object van mij is niet kwetsbaarder dan een drinkglas.

Heb je vragen of wil je graag een "how to" video van een object van mijn website? Stuur me hier een mailje loligo-glas@outlook.com

Hoe hanteer je Fuyu

Mijn glaskunst oogt fragiel en breekbaar maar dat valt mee. Kijk hier hoe je FUYU HANA KAJI "Winter Vuur" hanteert. De video heeft Engels gesproken tekst.

ŽIVOT VI

Glas (pâte de verre) in combinatie met steen. De steen is het uitgangspunt om een "levensvorm" te zien ontstaan en in glas vorm te geven.

FUYU NO KAITŌ

"Winter Dooi" in dit glasobject is het moment van lente voelbaar. Groene "algen" zijn nog ingesloten in het ijs maar de dooi kan hen elk moment vrij laten.

KURĪN FUYU HARU

“Kleine Sneeuw Lente” in deze kleinere Fuyu objecten is het moment van lente voelbaar. Groene "algen" zijn nog ingesloten in het ijs maar de dooi kan hen elk moment vrij laten. Formaat 9 x 12 cm

ŽIVOT V

ŽIVOT betekend voor mij het LEVEN dat zelfs onder minieme voorwaarden kan ontstaan en groeien. Een LEVENLOOS object is niet slechts de sokkel maar in onderdelen (mineralen e.d.) zelfs een voorwaarde voor deze ontwikkeling. Dus leven uit en van het levenloze.

FUYU HANA KŌRI

De oorspronkelijke "Winter Bloem IJs". Met dat ik deze "bloem" uit de mal haalde maakte mijn hart een vreugde sprong. De Fuyu objecten worden in een zeer kleine oplage gemaakt en zijn door het handwerk en het stookproces elk uniek.

DRIFT

Spookschepen op DRIFT, de zeilen bollend in de wind met sporen van gevecht en slijtage. Opgelicht door het laatste zonlicht onder een loden lucht. Breekbaar, aangeslagen en verstild waren ze rond.

Glas, houten duig, zeetouw (hxbxl 40x30x80 cm)