wol vilt

vilt

Schapen leveren wol. In mijn jeugd sponnen we die schapenwol en verfden deze plantaardig (moeders talent) om daarmee zelf truien te breien of mutsjes te haken. Ja ja, de 70's waren hip. Om met wol te gaan vilten lonkte mij al tijden. Om een start te maken ben ik sjaals gaan ontwerpen, en vilten. En dat bevalt erg goed, het uitzetten van de patronen in getinte wol is wat te vergelijken met schilderen.

Het personaliseren van een patroon voor de ontvanger (mijn muze voor dat ontwerp) prikkelt mijn creativiteit. Met het ontwerpen en uitleggen van de wol en andere materialen op het "canvas" ben ik zo uren in de weer. Maar de tijd vliegt als ik hier mee bezig ben. Het uiteindelijke vilten is vergelijkbaar met de transitie die glas ondergaat in een oven. Het resultaat verrast mij iedere keer weer.

Wil je dat ik een ontwerp voor jou maak? Mail mij met je vraag.

sjaal voor ineke, mijn zus

Sinds onze jongste jaren kennen wij een paar bijzondere "stukken" in ons ouderlijk huis. Ooit, dat mag nog lang duren, zullen die onder ons kinderen verdeeld worden. Zo ook een plateelpot met een donker patroon van Oost Indische Kers. De "herfsttinten" kleuren mooi bij haar teint.

Techniek: wol, zijde en naaldvilt op zijde chiffon.
Patroon 2204


sjaal voor iris melbourne/enschede

Met haar favoriete kleuren turqois en koraal was de link naar zee en een koraalrif snel gemaakt. Ze leeft sinds drie jaar in Melbourne met haar lief dus de "great barrier reef" voor Iris (en Karl). Zijde kun je niet bepaald diervriendelijk noemen helaas worden de zijderupsen met cocon en al in heet water gedaan om de zijde te kunnen oogsten. Mijn uitdaging om voor deze vegetarier een zijde-vrije sjaal te vilten.

Techniek: wol en kunstzijde op een fijne wollen stof gevilt. De zeepaardjes van naaldvilt.
Patroon 2203


Sjaal voor iris almelo

De vleugleslag van een koninginnepage omdat deze zo prachtig kleurt bij het gezicht en de haren van Iris.

Techniek: wol en zijde gevilt op zijde chiffon
Patroon 2202


Sjaal voor alie

Het startte met de vleugelslag van een vlinder. Ik weet niet welke vlinder maar het patroon begon te bewegen tijdens het leggen naar blauwe en gele tinten van een sterrennacht.

Techniek: wol en zijde gevilt op zijde chiffon
Patroon 2201